ANKARA / ÇANKAYA - Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi

TACETTİN DERGÂHI GEZİSİ

Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Taceddin Dergahı'nda Tarihi Bir Geziye Çıktı

Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi öğretmenleri Seçil Çalıkoğlu,  Zelal Alabaş, Didem Yıldırım ve Müdür yardımcısı Meltem Avlar Kaygısız, okulumuz öğrencileri ile tarih ve edebiyatın izini sürmek için unutulmaz bir geziye çıktılar. Bu anlamlı ziyaret, İstiklal Marşı'nın ve Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz şiirlerinin doğduğu yer olan Taceddin Dergahı'na yapıldı.

Öğrencilerimiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un eserlerine ilham veren atmosferi keşfetti. Taceddin Dergahı, İstiklal Marşı'nın Mehmet Akif Ersoy tarafından  kelimelere döküldüğü milli duyguların yuvası olarak biliniyor.

Bu anlamlı gezi, öğrencilere milli değerlerimizi daha derinlemesine anlamaları için önemli bir vesile oldu.

Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi ailesi olarak, öğretmenlerimize ve müdür yardımcımıza bu değerli geziyi düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize tarihimizi ve milli kültürümüzü daha yakından tanıma fırsatı sunan bu tür etkinliklerin devamını dileriz.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 12:58 - Görüntülenme: 137