ANKARA / ÇANKAYA - Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi

Doğadan Sanata Kitap Ayracı Projesi

TEMA SERTİFİKASI;DOĞA VE SANAT BULUŞTU

“"MUTLULUĞUN İLK KOŞULU İNSAN VE DOĞA ARASINDAKİ BAĞIN KOPMAMASIDIR”

Lev Tolstoy

"Doğadan Sanata": Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi'nden TEMA'ya Fidan Bağışı ile Anlamlı Bir Sertifika

Okulumuz resim öğretmenleri Funda Şen ve Nuray Özleblebici ve müzik öğretmeni Semanur Özçebi önderliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "Doğadan Sanata Kitap Ayracı Projesi" kapsamında toplanan bağışlarla anlamlı bir sertifika kazandık.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan projede öğrencilerimiz, doğadan topladıkları çiçekleri ve yaprakları kurutarak öğretmenleri eşliğinde kitap ayraçları tasarladılar. Bu kitap ayraçlarının satışından elde edilen gelir, ülkemizin orman varlığını artırma hedefiyle TEMA Vakfı'na bağışlandı.

Bağışlarımız sayesinde Kilis Güldüzü -2 Hatıra Ormanı'na 8 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu sayede okulumuzun adı sonsuza kadar bu ormanda yaşayacak ve gelecek nesillere ilham kaynağı olacak.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Doğadan Sanata Kitap Ayracı Projesi sadece bir kitap ayracı tasarlamaktan öte, öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve onları doğaya karşı sorumlu bireyler olarak yetiştirmek için de önemli bir adımdır.

Okulumuzun bu anlamlı projesi ve kazandığı sertifika, tüm eğitim camiasına ilham kaynağı olmaya devam edecek.

08-05-202408-05-202408-05-2024

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 17:22 - Görüntülenme: 75