ANKARA / ÇANKAYA - Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ : DÎVÂNU LUGĀTİ’T-TÜRK

Dilimizin Zenginlikleri (Sözlük Özgürlüktür ) Projesi kapsamında Divanu Lügati't Türk'deki atasözlerinden günümüzde de kullanılanları seçip,bir Türkün yaptığı ilk dünya haritası görselini ve bilgileri en ilgi çekici şekilde hazırlayıp ögrencilerimizin bilgilere -ilgilerini çekerek- ulaşmasını Kaşgarlı Mahmud'u tanımalarını hedeflediğimiz pano Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenlerimiz Semra AYDEMİR ve Didem YILDIRIM tarafından hazırlandı.

Sözlük özgürlüktür projesi ocak ayı planı kapsamında özgün olarak hazırlanan hatırlatmaca ve anlamını bul oyunlarının okulumuzda oynatılmasıyla renklenecektir.

Bu farklı ve özgün çalışmaları yaparak öğrencilerimize Divanu Lügati't Türk'ü anlatan, ilgi çekerek öğretmeyi hedefleyen ve oyunlarıyla renklendiren Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenlerimiz Semra AYDEMİR ve Didem YILDIRIM’a teşekkür ediyoruz.

Yayın: 02.01.2024 - Güncelleme: 03.01.2024 14:00 - Görüntülenme: 3913